Vores historie

DET KAN DA KUN BLIVE EN GOD DAG I DAG❤️❤️❤️❤️ Vi har lige haft besøg af GF Forsikring. Tak til GF Forsikring og til Lis og John for nomineringen.

Onsdag den 28. november 2018

Jeg vil gøre noget for kattene. Det er desværre det tamdyr, der bliver behandlet dårligst af menneskene.”

Mariann Betzer-Poulsen, internatsleder

OBS: Siden her er under opdatering. – Fra januar 2023 hedder kattehjemmet officielt Tøstrup Kattehjem.

____________________________________________________________________________________________


Tøstrup Dyreværn & Kattehjem er et selvstændigt og privatfinansieret dyreinternat.

 

Vi bor i dejlige omgivelser i hjertet af Djursland. Området kaldes Nimtofte og er bedst kendt for Djurs Sommerland.

 

Vi hjælper nødstedte og herreløse katte, men også hunde, kaniner, marsvin og lignende mindre kæledyr kan få hjælp fra os. Vi finder nye hjem til dyrene, som indtil da bor hos os på internatet. Inden kattene forlader internatet, er de alle blevet dyrlægetjekket, vaccineret, neutraliseret og øremærket.

 

Internatets leder er Mariann Betzer-Poulsen. Mariann har altid elsket dyr. Hun var igennem ni år internatsleder, først på Ørsted Kattehjem og siden 2009 på Tøstrup Kattehjem, som blev drevet som internat under Dyrenes Beskyttelse.

 

Mariann havde et ønske om at få mere indflydelse på, hvilke nødstedte dyr der skulle hjælpes og hvordan. Derfor ophørte samarbejdet med Dyrenes Beskyttelse i 2015, og internatet blev herefter drevet videre som et selvstændigt og privatfinansieret dyreinternat under navnet Tøstrup Kattehjem & Dyreværn. Internatet blev omdannet til en forening i marts 2016.

 

Foreningen Tøstrup Kattehjem og Dyreværn blev erklæret konkurs af SKAT den 2. januar 2019. Internatet fortsatte den daglige drift, og efter omstruktureringer blandt personale og indsættelse af en ny bestyrelse ændrede foreningen navn til Dyreværnet Tøstrup Kattehjem. Pga. indsigelse fra en anden dyreværnsorganisation har foreningen i 2020 igen måttet ændre navn, og det er nu (og forbliver forhåbentlig) Tøstrup Dyreværn & Kattehjem, i daglig tale kaldet Tøstrup Kattehjem eller bare Tøstrup.

 

Vi er så heldige, at rigtig mange frivillige dyrevenner hjælper til her på internatet. Men da dyrene skal passes hver dag, kan vi ikke kun basere pasningen på frivillig hjælp. Derfor har vi også fastansatte og timelønnede medarbejdere, som sørger for, at dyrene får den pasning og pleje, de har brug for.

 

I lighed med andre dyreværnsforeninger drives Tøstrup Dyreværn & Kattehjem ved hjælp af private donationer, fonde og legater. For at internatet kan fortsætte sit arbejde til gavn for dyrene, er det altafgørende, at vi i foreningen har mange medlemmer og støtter. Markedsføring og administration er dyrt, så hvor andre måske ringer eller skriver rundt, går på TV og lignende, benytter vi os udelukkende af det middel, vi har, nemlig de sociale medier. Det skyldes et ønske om, at flest mulige penge skal gå direkte til dyrene og ikke til store telefonregninger, frimærker og TV-reklamer.

 

Vi er fantastisk glade for den store opbakning, vi får fra privatpersoner, der tegner et medlemskab hos os, og for de erhvervsvirksomheder og fonde, der på den ene eller anden måde støtter vores ihærdige arbejde med dyrene. Alligevel kan det ofte være svært at få et dyreinternat til at balancere økonomisk. Derfor håber vi, at endnu flere vil tegne et medlemskab eller på anden måde vil støtte vores dyr.

 

I 2016 modtog kattehjemmet 1968 katte (en stigning fra 1230 året før), i 2019 var tallet 1648, og i 2020 forventer vi at modtage ca. 1500 katte.

____________________________________________________________________________________________