Plejefamilie

Plejefamilie


Som plejefamilie for Tøstrup Kattehjem har man typisk en missemor og hendes killinger, men man kan også have killinger uden mor i pleje. 


Killinger og missemor kræver særlig pleje. I starten skal de have ro, varme, tryghed og fremfor alt kærlighed. De er ofte kommet til os som en hastesag, da mange i desperation eller af nød vælger enten at aflevere dem direkte til os, i døren, eller hensynsløst at efterlade dem alene i papkasser, smidt rundt omkring. Derfor kræver vi lidt ekstra af vores plejefamilier.


Plejefamilierne skal have kyndigt kendskab til katte og pleje af dem. Vi sørger selvfølgelig for god og grundig vejledning, vi har daglig kontakt, og fremfor alt bliver du en del af Tøstrups trygge hænder.


I den aftalte periode skal kattene tilses af Tøstrup Kattehjem. De skal til dyrlæge løbende, og når de når den rette alder og vægt, skal de selvfølgelig behandles for orm, vaccineres (2 gange) og neutraliseres. 

 

Du får udleveret alt, du har behov for. Det gælder sutteflasker, mælkeerstatning og en killinge-startpakke med mere. 

 

Man skal gennem en godkendelse, før man får lov til at blive plejefamilie. Det er frivilligt arbejde, og man får derfor ikke løn. Mange af plejefamilierne vælger at forlænge aftalen. 

 

For at støtte dig som plejefamilie er der særlige kontaktgrupper. Der er blandt andet "mødregrupper" på Facebook. Man står aldrig alene! Man kan desværre opleve, at der falder en mis fra. De kan blive syge, og nogle kræver ekstra pleje. Her støtter Tøstrup Kattehjem jer døgnet rundt.


Lyder livet som plejefamilie som noget for dig og din familie, så send os en besked via skemaet til højre, og ansøg om at blive plejefamilie.


På forhånd tak. – Sammen er vi stærke!